Saturday, January 19, 2013

Guna Vitamin kala berpantang.

 

Zaman mak-mak kita dahulu berpantang tidak lekang dengan herba-herba semulajadi, berurut, berbekung dan sebagainya. Masih saya ingat kisah berpantang ibu mertua saya. Menurut beliau ketika berpantang beliau dijaga oleh suami sendiri. Kala berpantang tidak langsung dibenarkan bergerak malah yang paling buat saya terkejut diikat pada kayu seperti dipasung! Bayangkan sahaja. Perit cara berpantang cara orang-orang dahulu. Minum air kunyit yang pekat, makan makanan yang direbus dan dibakar sahaja. Waduhh! Seksanya!

Zaman sekarang pula ramai wanita yang bekerja. Sudah biasa mempunyai pendapatan sendiri. Wanita-wanita sekarang juga lebih aktif dari wanita dahulu. Dulu tiada pemandu wanita, kini sudah ada. Dulu mana ada pemain bola sepak wanita sekarang sudah ada bukan?

Sesuai dengan peredaran zaman moden inilah, kami memperkenalkan pilihan yang ternyata lebih mudah ,semulajadi dan berkesan! Iaitu set berpantang Shaklee yang makin lama semakin banyak permintaan. Insya Allah!

Apa ada dalam set asas berpantang kami?

SET C

 

Zink Complex : Zinc bertindak mempercepatkan luka perineum dan luka-luka di dalam badan, jika kurang zinc maka proses penyembuhan menjadi lambat. Luka yang sembuh dengan segara akan membolehkan ibu dalam pantang bergerak lebih aktif. Juga mengelakkan rambut gugur dan jangkitan luka bersalin.

VitaLea : Terdapat 28 jenis nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan di dalam sebotol multivitamin dan multimineral ini. Beta Karotena yang ada di dalamnya membantu untuk memulihkan dan mengembangkan tisu. Kalsium dan fosforus (dengan vitamin C dan D) untuk kesihatan tulang dan penyusuan. Biotin dan Panthotenic Acid metabolisma lemak dan Vitamin B12 pula bagi menggalakan pembentukan sel darah merah. Ibu kan banyak kehilangan darah semasa melahirkan. Ibu akan nampak pucat, jika ibu cukup sel darah merah, muka pun jadi merah, macam orang tak bersalin lah.

B-Complex : Dikenali sebagai vitamin anti-stress. Ia juga memelihara kesihatan saraf. Emosi ibu yang baru melahirkan anak perlu dijaga, stress yang sedikit jika tak ditangani boleh membawa kepada meroyan. Jika ibu stress susu badan juga akan terpengaruh, susu menjadi sedikit. Kesian bayi lapar tidak cukup susu.

Vitamin C:Vitamin C sangat penting untuk membantu penyerapan zat besu, ini mengelakkan anemia. Juga penting menjaga kiraan kolagen di dalam badan. Vitamin C juga akan mengelakkan ibu terkena selsema. Jika ibu tidak sihat bagaimana mahu menyusukan anak.

Dan kalau ada budjet lebih boleh tambah dengan

Energizing Soy Protein : Protein juga satu elemen penting untuk bina semula tisu-tisu badan yang rosak dan terkoyak ketika melahirkan. Juga bertindak memekatkan dan menambah susu ibu.

____________________________________________________________________________

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

_____________________________________________________________________________

* Info & Order?

Hubungi kami di teratakvitamin[@]gmail.com, atau SMS/WhatsApp ke 019-3169034(Suelynnda) untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook TeratakVitamin untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...