Thursday, November 1, 2012

ATASI KEPUTIHAN DENGAN ALFALFA

 

Masalah KEPUTIHAN di kalangan wanita, diiringi dengan rasa gatal, dan bau hanyir yang kuat adalah biasanya disebabkan oleh pertumbuhan luar biasa bakteria di dalam vagina. Hakikatnya, memang terdapat pelbagai bakteria yang hidup semulajadi di dalam vagina. Namun, pertumbuhan bakteria yang tidak sekata dan luar biasa akan menyumbang kepada masalah KEPUTIHAN.

Tanpa ragu, masalah KEPUTIHAN ini sememangnya amat memalukan kaum wanita. Bagi mereka yang sudah berkahwin pula, jaga-jaga, anda mungkin akan sukar hamil sekiranya masalah keputihan anda terlalu kronik. Malah, ada kebarangkalian anda boleh memberi jangkitan bakteria tersebut kepada pasangan, yang akhirnya suami anda juga akan turut merasa gatal di bahagian sulitnya.

Berikut ialah beberapa PETUA MUDAH yang boleh dilakukan di rumah untuk merawat masalah KEPUTIHAN:

(1) Pakai seluar dalam dari jenis kapas (cotton), untuk pastikan vagina sentiasa kering.

(2) Amalkan Ginseng, samada Ginseng yang asli ataupun ekstrak kapsul 200 mg, 3 kali sehari. Ginseng dipercayai dapat memperbaiki sistem imun dan menyeimbangkan hormon.

(3) Mandi di dalam rendaman air suam yang dicampur cuka buah epal selama 20 minit sehari.

(4) Tambahkan Tree Tea Oil ke dalam mandian cuka buah epal (no. 3 di atas), untuk hasil yang lebih mantap! Minyak Tree Oil terkenal sebagai melawan bakteria jahat.

(5) Ambil ALFALFA, yang terkenal untuk meregulasikan hormon, dan merawat masalah KEPUTIHAN. Boleh makan daun Alfalfa yang segar, mahupun yang kering.

(6) Makan kacang badam hitam. Juglone, sejenis kompaun di dalam badam hitam boleh melawan bakteria dan terkenal boleh menyahbau hanyir yang disebabkan oleh KEPUTIHAN.

(7) Makan Yogurt, yang kaya dengan probiotik. Sangat efektif untuk menyeimbangkan semula pertumbuhan bakteria di dalam vagina. Berita baik buat peminat Yogurt!

Di Shaklee, sememangnya kami ada jawapan kepada masalah KEPUTIHAN anda! Apa lagi kalau bukan our killing product - SHAKLEE ALFALFA COMPLEX.

Testimoni sebenar dari Puan Lizar, bagaimana Alfalfa Shaklee membantu merawat masalah KEPUTIHAN:

"Alhamdulillah setelah saya mencuba set trial yang untuk sebulan tu, keputihan saya dah x ade! Serius!!! Selalunya kalau saya pakai pantyliner daripada pagi, tengahari mesti dah penuh kesan keputihan tu tapi kali ni daripada pagi sampai petang, pantyliner saya bersih! Ya Allah rasa macam tak percaya. Saya tunjuk dengan suami, suami tersenyum je. Kalau dulu nak tidur pun saya terpaksa pakai pantyliner, sekarang tak perlu lagi. Alhamdulillah... Tak sia-sia saya mencuba. Saya tak malu nak berkongsi kegembiraan dengan semua orang. Dulu ader.. sekarang tidak lagi....Hehe.Terima kasih Shaklee..." -Puan Lizar.

Hubungi kami untuk mendapatkan all-time-favourite, hot-selling product ini! Jadual pemakanan yang betul + konsultasi percuma berterusan akan kami berikan.

Buat para suami, anda juga boleh memberikan Alfalfa Complex Shaklee sebagai hadiah istimewa buat isteri anda.

Alfalfa bukan sahaja merawat keputihan, malah membantu memberi kepuasan di dalam hubungan suami isteri. Malah, ada suami yang boleh membezakan apabila isterinya mengambil Alfalfa, atau sudah lama tak consume Alfalfa. Bak kata suami kepada salah seorang customer kami, "Ayang nie, lebih mantap dari anak dara!!!".

p/s: Kalau nak lebih HANGAT, boleh tambah Shaklee Vitamin-E!!! ^_____^

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

__________________________CREDIT TO : GENKIMOMMA.COM___________________________

* Info & Order?

Hubungi kami di teratakvitamin[@]gmail.com, atau SMS/WhatsApp ke 019-3169034(Suelynnda) untuk maklumat lanjut. Jom Like FaceBook TeratakVitamin untuk mengetahui TIPS kesihatan terkini!!!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...