Thursday, October 25, 2012

Kulit cantik dengan Vitamin C.


Yaa.....inilah Vitamin C Sustained Release 500 mg kami!!. Yang sentiasa out of stock di semua branch Shaklee!.

Ada di antara customer saya terkeliru dengan perkataan 500 mg itu. 500 mg itu bukanlah kandungan sebiji botol tetapi sebiji vitamin. Diulang 500mg didalam sebiji vitamin C kami.

500mg itu adalah bersamaan dengan 7.5 hidangan buah-buahan termasuk kulitnya!! Bayangkan anda kena makan 7.5 buah-buahan barulah bersamaan dengan sebiji vitamin C kami. Hebat bukan! .


Namun, ramai yang masih belum jelas apakah maksud Sustained Release ini, dan apakah bezanya dengan vitamin TANPA elemen Sustained Release ini?

Baiklah, secara umumnya, apakah keistimewaan vitamin yang bersifat Sustained Release ini?

(1) Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu

(2) Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tue dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.

Maka, tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berpa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja.

(3) Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.

Walaubagaimanapun, anda dinasihatkan untuk periksa label di botol vitamin pilihan anda kerana kebanyakan time-release vitamins hanya boleh bertahan di dalam masa 2 jam atau kurang. Maka, hampir TIADA BEZA sangat berbanding dengan tablet biasa yang pastinya jauh lebih murah berbanding vitamin yang bersifat sustained release.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Sumber ;GenkiMomma.net
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...